Rudy MOENAERT

Bio

Diensten

Rudy spreekt vaak en gepassioneerd over strategische marketing en business roadmapping, marketing leiderschap en ondernemerschap, en innovatie.

Zijn presentaties zijn rock 'n roll, maar brengen altijd een vernieuwende en inspirerende synthese van de praktijk én de wetenschap.

Heel vaak helpt hij management teams in strategische workshops hun marketing- én bedrijfsstrategie op te bouwen.

Daarnaast is hij adviseur voor bedrijfsleiders en marketeers.

 

Contacteer mij

LinkedIn Twitter E-Mail

Prof. dr. Rudy Moenaert (1961) is een Westvlaams academicus met een hoog rock-’n-rollgehalte. Rudy is hoogleraar strategische marketing aan de TIAS School for Business and Society en tevens academic director van het Executive Master of Marketing program. De felbegeerde TIAS Best Teacher Award veroverde hij reeds driemaal.

Rudy's academische carrière op het domein van marketing en innovatie startte meer dan drie decennia geleden. Hij publiceerde in de toptijdschriften (o.m. Management Science, Journal of Product Innovation Management, Journal of Management Studies). Hij was verbonden aan de Universiteit Gent, TU Delft, VUB, Nyenrode Business Universiteit en Vlerick Business School.

Een groot deel van zijn professionele tijd spendeert hij buiten de universiteit. De professionele focus in zijn dienstverlening ligt op drie kerntaken: keynote speker, begeleider van strategische workshops, en adviseur voor bedrijfsleiders. Kennis, passie en momentum vormen de basis voor alles wat hij doet. Zijn activiteiten situeren zich voornamelijk in B2B en diensten (bv. Robeco, Rabobank, FujiFilm, Barco, Frisomat, VWE).

 Rudy Moenaert is gehuwd met Caroll. Ze hebben een fantastische dochter, Caitlin. Door zijn drukke bezigheden is hij een passieve, maar fervente supporter van Club Brugge. Hij houdt van een goed boek, reizen, de bourgondische genoegens van het leven, sport en motorrijden.