Rudy MOENAERT

Diensten

Rudy spreekt vaak en gepassioneerd over strategische marketing en business roadmapping, marketing leiderschap en ondernemerschap, en innovatie.

Zijn presentaties zijn rock 'n roll, maar brengen altijd een vernieuwende en inspirerende synthese van de praktijk én de wetenschap.

Heel vaak helpt hij management teams in strategische workshops hun marketing- én bedrijfsstrategie op te bouwen.

Daarnaast is hij adviseur voor bedrijfsleiders en marketeers.

 

Contacteer mij

LinkedIn Twitter E-Mail

 

Volg mij

Vlogs

De Market Orientation Score

 

Blogs

Klantgerichtheid in tijden van Steampunk

posted on 20/02/2019
Klantgerichtheid in tijden van Steampunk

Klantgerichtheid? Ik zie het u al denken – we hebben daar toch ondertussen een rijk gevulde toolkit voor? De praktijk toont echter het tegengestelde, zoals Keith Patel op ontnuchterende wijze omschrijft: ‘We zijn opgelicht. In het beste geval hebben we ons vergist. We hebben ons vergist op de meest fundamentele aspecten. We hebben de fout gemaakt door te geloven dat de analyse het antwoord zou bieden. We waren fout door te denken dat we strategen waren. Fout in het geloof dat analytische denkkaders, methodes, modellen en formules ons tot strateeg zouden maken. De gelijkheid van labels zorgt ervoor dat we een tekenaar een architect noemen, een illustrator een ontwerper en een analist een strateeg.’

TIAS Master of Marketing is EPIC!
Dit zijn de 4 redenen

posted on 4/10/2018
TIAS Master of Marketing is EPIC!<br />Dit zijn de 4 redenen

Tijdens het bezoek aan Qorikancha, de Zonnetempel in Cusco, vertelde de gids dat de Inca-bouwstijl drie principes hanteerde: simplicity, solidity, symmetry. Het zijn gezonde grondbeginselen. De Incagebouwen trotseerden immers met gemak de zware aardbevingen die de bouwwerken van de Conquistadores vernielden. 

Chip Heath (Stanford) en Dan Heath (Duke) zijn de moderne Inca-architecten van de  managementwetenschappen. Telkens opnieuw slagen ze erin om op wetenschappelijke wijze een tijdloze en elegante synthese te brengen van domeinen die wij gemakshalve omschrijven als ‘te omvangrijk om in te pakken’. In Made to Stick (2007) analyseren ze de kenmerken van impactvolle communicatie, in Switch (2010) ontdekt de lezer de hefbomen van succesvolle verandering, en in Decisive (2013) nemen ze de eigenschappen van goede beslissingen en nefaste vooringenomenheden onder de loep.