Rudy MOENAERT

Diensten

Rudy spreekt vaak en gepassioneerd over strategische marketing en business roadmapping, marketing leiderschap en ondernemerschap, en innovatie.

Zijn presentaties zijn rock 'n roll, maar brengen altijd een vernieuwende en inspirerende synthese van de praktijk én de wetenschap.

Heel vaak helpt hij management teams in strategische workshops hun marketing- én bedrijfsstrategie op te bouwen.

Daarnaast is hij adviseur voor bedrijfsleiders en marketeers.

 

Contacteer mij

LinkedIn Twitter E-Mail

 

Volg mij

Vlogs

De Market Orientation Score

 

Blogs

Het Chagrijn van Charleroi

posted on 25/05/2019
Het Chagrijn van Charleroi

Astronomen zoeken de ruimte af naar zwarte gaten waaruit geen licht ontsnapt. Marketeers zoeken de wereld af naar organisaties waaruit geen glimlach ontsnapt. Brussels South, België’s tweede luchthaven,voldoet aan die laatste eis.

Mijn petekind studeert in Aberdeen en verkent de genoegens van Erasmus. Een prachtig excuus om the Granite City een bezoek te brengen. Een goede Ardbeg is immers altijd een reden om de Schotse regen te trotseren. Waarom zou ik twijfelen – het is slechts één uur vliegen vanaf Brussels South?

Brussels South is het label dat de luchthaven in Charleroi zich heeft toegedicht. ‘South’ suggereert de reiziger dat hij de Riviera van het luchttransport betreedt. Je verwacht een vrolijkheid die je niet met het grauwe Charleroi associeert. Nou, dit viel ferm tegen. De malaise was immers totaal. Ik was één van de 755 436 passagiers1 die in april 2019 door deze luchthaven passeerde, en de volledige customer journey was ronduit miserabel:

Klantgerichtheid in tijden van Steampunk

posted on 20/02/2019
Klantgerichtheid in tijden van Steampunk

Klantgerichtheid? Ik zie het u al denken – we hebben daar toch ondertussen een rijk gevulde toolkit voor? De praktijk toont echter het tegengestelde, zoals Keith Patel op ontnuchterende wijze omschrijft: ‘We zijn opgelicht. In het beste geval hebben we ons vergist. We hebben ons vergist op de meest fundamentele aspecten. We hebben de fout gemaakt door te geloven dat de analyse het antwoord zou bieden. We waren fout door te denken dat we strategen waren. Fout in het geloof dat analytische denkkaders, methodes, modellen en formules ons tot strateeg zouden maken. De gelijkheid van labels zorgt ervoor dat we een tekenaar een architect noemen, een illustrator een ontwerper en een analist een strateeg.’